Citaten en spreuken over geschiedenis. De beste afbeelding van ware citaten uit. Johan cruijff zijn mooiste quotes uitspraken. En je geschiedenis is altijd een constructie uit het heden. Citaten griekse filosofen verzameld in een app. Wijsheden uit china. Negen citaten uit het boek mysteriën van tao en de daodejing van. Citaten uit de roede des drijvers verbroken bloemlezing met. Geschiedenis citaten en wijsheden citaten. Philipp blom de duizelingwekkende jaren europa. Oa battista citaten aforismen citeert de grote gedachten. Hartverwarmende quotes over liefde om de meligste dag van het. Citaten socrates. Theo ie mooiste citaten uit grote theologen over grote. Verrassende quotes van c s lewis eo visie.

Bol de geschiedenis van de schoonheid umberto eco. Jan wolkers de vieze jongetjes uit mijn jeugd die op hun. Oscar wilde citaat op openbare muur redactionele stock afbeelding. Lachen met de oude grieken geschiedenis beleven. De tien beste citaten van jarige brusselmans de standaard. Natuur en geschiedenis uitgeverij willowtreez. Verzameling citaten uit vastenpreken van puriteinen boeken rd. Geschiedenis citaten en wijsheden citaten. Vijf indrukwekkende citaten van michel foucault u verken je geest. De geschiedenis van de gilden van rotterdam. Dertien onsterfelijke citaten historianet. Citaten over filosofie aforismen citeert de grote. Mark eyskens citaten aforismen citeert de grote gedachten. Top beroemde historische quotes alletop lijstjes. Boekpraat citaten en prenten uit het leven van napoleon.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)