Citaten citaten en wijsheden in de categorie geschiedenis en. Over slechte mensen waarover men citaten citaten pot van. Citaten over geschiedenis aforismen citeert de grote. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden hillwalk. Simon vinkenoog in vijf citaten het parool. Citaten over geschiedenis aforismen citeert de grote. Geschiedenis citaten en wijsheden citaten. Citaten spirituele teksten. Citaten over geschiedenis aforismen citeert de grote. Bol de geschiedenis van de schoonheid umberto eco. Wie kwamen er met deze goede quotes over bier biernet. Herwig verleyen de geschiedenis herhaalt zich eigenaardig genoeg. Geschiedenis als pleidooi isgeschiedenis. Over edith stein parochie de pinte zevergem latem deurle. Citaten griekse filosofen verzameld in een app.

Notities of citaten « nederlands dagboekarchief. Citaten. Citaten om napoleon beter te leren kennen keizer napoleon. Citaten over geschiedenis aforismen citeert de grote. Boekwinkeltjes kosmos groot citaten boek citaten. Geschiedenis uit meerdere perspectieven scienceguide. Citaten over geschiedenis g pixels mijn compas. De beste citaten over barcelona. Positieve spreuken over wandelen u onze favoriete inspirerende. Gedicht over de citaten citaten pagina pot van citaten. Spreuken en citaten over god en de eenwording met het goddelijke. Citaten over geschiedenis aforismen citeert de grote. Filosofische citaten om over na te denken u ikbenernog. Citaten over geschiedenis aforismen citeert de grote. Positieve spreuken over wandelen u onze favoriete inspirerende.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)