Gewoon te gek vriendin vriendschap kaarten kaartje go. Time to drink champagne and dance on the table cheers. Mooi mooie teksten pinterest gedichten. Anita`s crea site valentijnsdag relaties en liefde. Quote ik heb het nog nooit gedaan dus denk dat. Beste verjaardag humor citaten op pinterest. Vanrenee handletteren. Mijn dochter gedichten. Voor oma mooie herinneringen pinterest kaarten. Rouw is rauw gedicht verlies troostgeschenk. Lieve zaza hondenforum. Beste ideeën over champagne verjaardag op pinterest. Tekstbord mijn dochter kleine versie wit. Beste ideeën over ouder worden citaten op pinterest.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: