Inzicht de wereld is een boek wie niet reist leest. Kracht spreuken inspiratie om te delen ingspire. Lieve woorden voor vaderdag. Het leven is geen krentenbol dus kun je maar beter de. Beste ideeën over strijd tegen kanker citaten alleen. Een echte man houdt niet van het mooiste meisje ter wereld. Ik ben blij met een vriendin zoals jij tekst. De leukste liefdes quotes datingsite kiezen. Ik mis je gedichten lieve teksten en. Ik draag nog steeds de lach die jij mij gaf hét. De weg van hoofd naar hart be blissed. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Spreuk in het leven verliezen we nooit vrienden leren. Spreuk het samenspel van donker en licht onthult.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.