Een nieuw begin ik wens je geweldig mooi jaar. Wijsheid succes wordt bepaald hoe je met teleurstellingen. Leuke quotes en plaatjes prettyflony jouwweb. Nelson mandela bijzondere gedichten en citaten. Heart fly wallpapers hd id. We kunnen niet iedereen helpen maar kan iemand. Gedicht ik zie dat je hart gebroken is carla janssen. Inspiratie wijsheid hoe moeilijk en zwaar het soms ook. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Beste eerlijkheid citaten op pinterest leugens. Beste ideeën over tolerantie citaten op pinterest. Alfred de musset on ne badine pas avec l amour français. Goedemorgen spreuken quotes of the day. Judith herzberg afscheid pinterest gedichten.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.