Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste zomer strand citaten op pinterest oceaan. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Pin quotes en citaten over de zomer weerspreuken hoe on. Podcast hoe herken je een zwendelaar hij wil net als. Het is zomer kaart xxmiek miekuh mieke s. Best solar spreuken citaten images on pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over grappige citaten zomer op. Hoe zomer slomer loesje. Beste grappige bier citaten op pinterest.

Beste ideeën over grappige citaten zomer op. Beste zomer strand citaten op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest oceaan. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Loesje fun pinterest teksten spreuken en citaten. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over grappige citaten zomer op pinterest. Beste ideeën over strand gezegden op pinterest. Quote it. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.