Beste afbeeldingen van words inspirerende citaten. Voor de instawall slaapkamer pinterest teksten. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Leuke teksten citaten pinterest spreuken en. You re trying and i m the proudest friend ever word. Beste ideeën over kind citaten op pinterest. Zusss l zin in weekend teksten. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Respect teksten pinterest spreuken en citaten. Beste ideeën over spreuken op pinterest inspirerende. Sef quotes mooie teksten pinterest spreuken. Beste ideeën over gedachten op pinterest citaten. Beste afbeeldingen van wise words gedachten. Beste ideeën over harde leven citaten op pinterest. Lichtpuntjes van sukha communie pinterest spreuken.

Lichtpuntjes van sukha citaten pinterest quotes. Stel je voor toon hermans pinterest. Best nederlandse citaten images on pinterest dutch. Beste ideeën over zwangerschap citaten op pinterest. Dicht erbij schat pinterest teksten. Mijn zoon mooie spreuken pinterest. Loesje word pinterest spreuken teksten en citaten. Be wild and free rulestoliveby rules to live by. Beste afbeeldingen van ik word grootouder citaten. Lief leven teksten en quotes pinterest mensen. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Schijnheilig sef quotes pinterest teksten. Beste ideeën over vader dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over zus gedichten op pinterest. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.