Praktische tips voor dagboek schrijven vriendinnenonline. Tips om goede en pakkende teksten voor je website te. Beste ideeën over krijt citaten op pinterest. Facebook interactie is een eitje met deze tips. Tips om te beginnen met schrijven logikos trainingen. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Tips voor het schrijven van een goede wervende tekst. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Solitude citaten over schrijven. Interview schrijven tips bureautekst. Tips voor het schrijven van goede teksten. Beste ideeën over latijnse citaten op pinterest. Thesis schrijven tips basilntalclinic web fc. Beschouwing de laatste tips ppt download.

Citaten over loslaten. Hoofdstuk je projectverslag schrijven en presenteren. Schrijvers archives tekstbureau van ginneken. Tips om beter te schrijven lisanne leeft. Quote van de week schrijven voor geld tekstbureau. Onderzoek doen een methodische aanpak ppt download. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Persbericht schrijven gratis tips tekstschrijver gezocht. Een goede linkedin samenvatting schrijven tips. Tutorial handlettering tips met handbelettering en. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Opbouw van je scriptie hoe krijg meer structuur in. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Tips bij het schrijven van je eigen teksten pr matters. Expressief schrijven uitermate gezond voor je be.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.