Mooie spreuken en citaten meer. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Meer dan afbeeldingen over spreuken geluk geven op. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Beste afbeeldingen over citaten spreuken op. Citaten over bomen beverboomzorg. Quote van de week tekstbureau ginneken. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Spreuken citaten en quotes over spel spelen.

Citaten over bomen beverboomzorg. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Quote 🌹 wijsheid tekst. Si eenheden. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Spreuken spirituele teksten. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. De herfst is begonnen… met enkele citaten over oud worden. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Beste ideeën over begrafenis gedichten op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)