Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Beste ideeën over papa citaten op pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Citaten over bomen beverboomzorg. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en.

Meer dan afbeeldingen over spreuken geluk geven op. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Si eenheden. Citaten over bomen beverboomzorg. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Moed betekent angst voelen quotes pinterest. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Quotes citaten over taal communicatie en social media. De herfst is begonnen… met enkele citaten over oud worden. Woorden die raken gedicht keuzes verdriet. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)