Beste ideeën over kunstenaar citaten op pinterest. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over keuken citaten op pinterest. Beeldende kunst argentinië bezoekbuenosaires jouwweb. Belgische kunstenaars canvas be. Beste ouder worden citaten op pinterest ouderdom. Beste ideeën over motiverende citaten op pinterest. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Bekende en belangrijke kunstwerken van wassily kandinsky. Beste ideeën over kunst muziek op pinterest citaten. Nederlandse vlaamse kunstenaars schilderijen kunst uit. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken.

Citaten en quotes van bekende kunstenaars uit de moderne. Beste ideeën over keuken citaten op pinterest. Beste ideeën over weekend citaten op pinterest. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Schilder teken workshop voor groep en obs de zonnebloem. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over krijt kunst op pinterest. Wijsheid u. Genadeloos van bekende kunstenaars. De beste afbeeldingen over ouder worden op pinterest. Meer dan grappige mode citaten op pinterest. Iemand die in armoedigheid leeft moet altijd rekening met. De kunst van het weten is wat te negeren hét. Beste ideeën over citaten op canvas pinterest. Beste ideeën over keuken citaten op pinterest.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.