Beste ideeën over kind verlies op pinterest engel. Citaten. Beroepsgericht solliciteren lesmateriaal wikiwijs. Pinterest week citaten woorden en inspirerend. Loesje kerstspreuk kerst pinterest google en. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Onderzoek doen een methodische aanpak ppt download. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Essays schrijven opzet klein en groot ontwikkeling ppt. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Plagiaat info studenten thk by radboudumc issuu. Beste ideeën over doop citaten op pinterest kindje.

Beste ideeën over broer zus citaten op pinterest. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Beste ideeën over neefje citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Belastingdienst loesje pinterest spreuken teksten. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto. Beschouwing de laatste tips ppt download. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: