Citaten en wijze woorden uit de islam verleden heden toekomst. Citaten en spreuken over geschiedenis. Spreuken over acceptatie loslaten hét zingevingsplatform met. Quotes citaten archieven pagina van joanika advaita. Sogyal rinpoche het verleden is voorbij de toekomst is nog niet. Het verleden is de grafische citaten citaten pagina. Philippe geluck in het verleden hadden we meer toekomst dan nu. Verleden en toekomst. Verleden heden toekomst grappige spreuken foto s e d nice. Fidel castro citaten aforismen citeert de grote gedachten. Verleden en toekomst. Bijbelteksten spreuken citaten gedichten proclamaties u. Verleden heden en toekomst spreuken citaten verleden heden. Wit zwart landschappen canvas print schilderij poster en citaat. De tien beste citaten van osho woorden om over na te denken.

Inspirerende citaten wijsheden quotes en uitspraken over coaching. Confucius citaten quotes spreuken uitspraken en wijsheden. Verleden en toekomst. Toekomst citaten en wijsheden citaten. Een groot verleden is een plicht voor de toekomst pot van citaten. Het is niet de toekomst waar je bang voor bent tekst grappige. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden en toekomst. Citaten de mooiste uitspraken van bekende en minder bekende. Citaten en spreuken over toekomst. Citaten van of quotes van albert einstein gevleugelde woorden onu. De knapste citaten van bob dylan. Citaten metavoor. Acs wallis citaten aforismen citeert de grote gedachten. Citatendatabank thomas godsdienstonderwijs be. Jeanette winterson citaten aforismen citeert de grote.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.