Beste levensproblemen citaten op pinterest harde. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over kanker citaten op pinterest strijd. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over strijd tegen kanker citaten op. Beste ideeën over strijd citaten alleen op pinterest. Beste ideeën over strijd tegen kanker citaten op. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest. Beste ideeën over dankbaarheid op pinterest gelukkig. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over kanker citaten op pinterest strijd.

Citaten en wijze woorden uit de islam zwaarste strijd. Meer dan kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste levensproblemen citaten op pinterest harde. Oorlog niet geschoten is altijd vrede loesje. Meer dan kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over kanker citaten op pinterest sterke. Meer dan kanker citaten op pinterest strijd tegen. Samen tegen kanker jabbertje pinterest teksten.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)