Ckv dada surrealisme abstract expressionisme en popart. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Gedicht voor geboorte meisje quotes pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Beste ideeën over christelijk op pinterest. Beste ideeën over teambuilding citaten op pinterest. Beste ideeën over wiskunde citaten op pinterest. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest. Hier vind je dagelijks mooie leuke lieve grappige. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over geboorte citaten op pinterest. Mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over moeder zoon op pinterest een.

Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over motivatie op pinterest motiverende. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Beste ideeën over grappige slaap citaten op pinterest. Knutselen voor volwassenen een lichtpuntje zijn door. Beste ideeën over vriendschapscitaten op pinterest. Beste ideeën over bruiloft gedichten op pinterest. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Een goede leraar bekrachtigt wat er al is.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)