Waar geen vertrouwen oprechtheid en respect is. Waar vertrouwen ontbreekt tegel spreuk tegelspreuken. Eerlijkheid citaten en. Kim wilde citaten aforismen citeert de grote gedachten. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest. Vertrouwen wijsheden pinterest. Ghandi citaten. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Mensen leren vertrouwen woorden pinterest dutch. Uitspraak vertrouw op je eigen instinct hét. Zeer teksten over vertrouwen oc belbin. Vertrouwen op je dromen is jezelf my. Samen sterk staan vertrouwen als basis voor samenwerken. Spreuken over vertrouwen sh belbin. Zelfvertrouwen citaten ` pinterest.

Vertrouwen en eerlijkheid citaten humor. Teksten over vertrouwen quotes of the day. Spreuken over vertrouwen sh belbin. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Solitude citaten over hoop en vertrouwen. Beste hemel citaten op pinterest herdenken moeder. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Niets is moeilijker terug te vinden dan verloren. Veerkracht ontstaat alleen als je erop durft te vertrouwen. Spreuken over vertrouwen quotes of the day. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest. Spreuken over vertrouwen sh belbin. Spreuken trouwen quotes of the day. Met gevoelens en vertrouwen teksten pinterest quotes. Spreuken over vertrouwen sh belbin.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.