Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Citaten over liefde aforismen citeert de grote. Best spreuken geluk geven images on pinterest. Beste liefde vriendschap citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten liefde op pinterest. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Bol citaten over de liefde gerd ley. Chinese spreuken over liefde paulaclaudiakeren site. Filosofen liefde en lust a lancelin m lemonnier. Pin van juanie juan op spreuken citaten en teksten over. Best food quotes images on pinterest voedsel citaten. Liefde spreuken citaten groeten voor elke. Filosofie citaten. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Bol quotes citaten wijsheden en spreuken.

Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Sarah demey mijn kijk op het leven mens en zingeving. Love liefde gedichten in de app store. Ware liefde is teksten pinterest en. Gun de ander ruimte waar ze om vraagt liefde is. Leuke teksten liefde quotes of the day. Te vervullen citaten pot van. Pin van jose niessen op gedichten en spreuken pinterest. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Liefde spreuken citaten groeten voor elke gelegenheid. Kleurrijke liefde met citaten stock afbeeldingen. Het is goed om een realistische overweging te maken over. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Liefde nog meer citaten pot van.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.