Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Mooie spreuken en citaten meer. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Lao tse citaten quotes spreuken uitspraken en. Beste ideeën over pijn citaten op pinterest. Spreuken wijsheden en citaten vind je op. Klim de berg zo dat je wereld kan zien niet omdat. Boeddha wijsheden. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Spreuk niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als. Begrip tonen fijn om te lezen pinterest. Spreuken wijsheid. Pps d met mooie citaten. Hoe meer kennis wijsheden spreuken.

Wijsheid stop met vasthouden wat pijn doet reik uit. Wijsheid van boeddha over acceptatie en geluk hét. Citaten en spreuken over boeken. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Wijsheid van boeddha over acceptatie en geluk hét. Mooie keuken spreuken atumre. Best images about oosterse wijsheden on pinterest. Wijsheden algemeen. Wijsheid van boeddha over acceptatie en geluk hét. Vind hier een verzameling van de mooiste oosterse. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Wijsheid er gewoon te zijn is een zegen mogen leven. Een groot man wijsheden spreuken. Best images about oosterse wijsheden on pinterest. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.