Beste ideeën over grappige citaten het weekend op. Loesje humor pinterest spreuken teksten en gedichten. De weg naar geluk is houden van beren loesje. Best images about loesje on pinterest poster dutch. Krijtbord citaten op pinterest. Loesje word pinterest spreuken teksten en citaten. Loesje wittenberg verkeerseducatie. Loesje google zoeken citaten pinterest. Citotoets dat is toch een soort apk voor kinderen loesje. Terroristen zaaien angst politici geven het water loesje. De zin van het leven die schrijf je zelf loesje. Loesje fun pinterest teksten spreuken en citaten. Privacy vroeger streepte ik mijn naam door in de. Loesje v d posters on spreuken teksten en citaten. Minder haatmails meer liefdesbrieven loesje.

Als je loslaat heb twee handen vrij loesje. Beste ideeën over moslim citaten op pinterest allah. De weg naar een leeg hoofd en vol hart loesje. Stomp niet af blijf slijpen loesje. Best images about loesje en onderwijs on pinterest. Loesje pinterest teksten spreuken en citaten. Wees jezelf er zijn al zoveel anderen loesje teksten. Images about citaten van loesje on pinterest tes. Winterslaap loesje pinterest teksten spreuken en. Loesje verjaardag spreuken pinterest. Belastingdienst loesje pinterest spreuken teksten. Loesje kerstspreuk kerst pinterest google en. Best images about spreuken citaten loesje on pinterest. Meer dan bakken citaten op pinterest cupcake.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.