Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over grappige citaten zomer op. Citaten mijn gedichten. Beste grappige bier citaten op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Quote it. Beste ideeën over zon citaten op pinterest. De populairste ideeën over grappige citaten reizen. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste ideeën over zomer woorden op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Het is zomer kaart xxmiek miekuh mieke s. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer.

De populairste ideeën over grappige citaten reizen. Beste ideeën over grappige citaten zomer op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Loesje fun pinterest teksten spreuken en citaten. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Hoe zomer slomer loesje. Beste zomer strand citaten op pinterest oceaan. Pin quotes en citaten over de zomer weerspreuken hoe on. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Knutselen voor volwassenen een lichtpuntje zijn door.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.