Grappige citaten en gezegdes over het weer… om de. Loesje martje s space. Images about spreuken loesje op pinterest. Beste zand citaten op pinterest wandelen. Beste ideeën over zonnige dag citaten op pinterest. Felicitaties teksten verjaardag quotes of the day. Grappige citaten en gezegdes over het weer… om de. Goedemorgen fijne dag plaatjes van jackie good. Beste afbeeldingen over zeg het met bloemen op. Xoaqwepo liefde is spreuken. Warm weer spreuken pinterest teksten en. Gedicht toon hermans artifoto. Pin van janneke geurts op quotes words en my job. Dr plaisier pkn schrijft boek over geloofsgestalten.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.