Beste ideeën over strand gezegden op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over sarcastische citaten op pinterest. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over zonnige dag citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten zomer op. Beste ideeën over grappige citaten zomer op. Beste ideeën over strand gezegden op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten zomer op pinterest. Beste ideeën over zon citaten op pinterest. Beste grappige bier citaten op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer.

Meer dan grappige zus citaten op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. De populairste ideeën over grappige citaten reizen. Hoe zomer slomer loesje. Loesje fun pinterest teksten spreuken en citaten. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Citaten mijn gedichten. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Beste zomer strand citaten op pinterest. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer. Quote it. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.