Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Favoriete spreuken over eerlijkheid fi belbin. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Mooie spreuken pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Meer dan afbeeldingen over quotes op pinterest. Laat gaan wat was accepteer is en omarm komt. Citaten over loslaten. Beste ideeën over vreemdgaan citaten op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Beste ideeën over vreemdgaan citaten op pinterest.

Bol inspirerende business citaten merkloos. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Meer dan ideeën over gezegden liefde op. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Het een krijg je spijt en ander doe niemand aan.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: