Mijzelf meer citaten pensioen lekker dobberen loesjes. Bonus truc goocheltruc met uitleg code laat een. Pps d met mooie citaten. Boeddha citaten facebook. Beste ideeën over christelijk op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Kapsels met vlechten uitleg. Leonard lauder citaten aforismen citeert de grote. “ik verwijder zwart van is met positieve citaten uit de. Citaten van poeh en zijn vrienden a milne boeken. Beste ideeën over slang knutsels op pinterest. Spreuk over mindful leven ontdek nog meer positieve. Misschien wel kan kloppen leuke teksten pinterest. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Als je te vroeg klaarkomt moet wat later beginnen en.

Teleurgesteld vera schrijft puur. Paasbloemschikken met uitleg. Citaat de betekenis volgens redactie ensie. Beste ideeën over voetbal uitspraken op pinterest. Leuke spreuken grappige teksten mooie zinnen pluk de. Grappige citaten verjaardagen pinterest. Zaaien oogsten gedichten pinterest teksten. Debanier psalmen met uitleg psalmboek. Superleuke kaarttruc met uitleg youtube. Citaten mijn gedichten. Bmu bijbel met uitleg flexibele band in de boekenkamer. Melanie mijn knutsels goede uitleg gezicht met waterverf. Beste ideeën over lezen op pinterest boeken. Bmu bijbel met uitleg luxe editie sl de boekenkamer. Kleurrijke liefde met citaten stock afbeeldingen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)