Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Pin een spreuk tattoos on pinterest. Reizen spreekwoorden en citaten. Top leuke moederdag quotes. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Twintigduizend citaten aphorismen en spreekwoorden. Mooie spreekwoorden over tijd. Beste ideeën over gezegden op pinterest hart van goud. Arabisch nu مـعـهــد الـعـربـيـة الآن wijsheden. Handboekje van latijnsche spreekwoorden en citaten · dbnl. Klim de berg zo dat je wereld kan zien niet omdat. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Slangen spreekwoorden en citaten. Spreekwoorden en citaten over bloemen. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven.

Citaten spreekwoorden en gezegden pot van. Taalkunde s w f margadant citaten aphosimen en. Beste ideeën over gezegden op pinterest hart van goud. Spreekwoorden in beeld plazilla. Spreekwoorden en citaten over bijlen. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Nederlandse spreekwoorden gezegden citaten. Populair wijsheden over het leven hq. Spirituele spreuken en citaten teksten. Spreekwoorden en citaten over landbouw. Boekwinkeltjes ad fundum latijnse spreekwoorden. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Oldekalter jos samenst ad fundum latijnse. Citaten spreekwoorden en gezegden pot van. Eenzaamheid spreekwoorden en citaten.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.