Slangen spreekwoorden en citaten. Vrijheid spreekwoorden en citaten. Nederlandse spreekwoorden gezegden citaten. Populair wijsheden over het leven hq. Positieve spreuken over wandelen onze favoriete. Beste eerlijkheid citaten op pinterest leugens. Citaten spreekwoorden en gezegden pot van. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Mooie spreekwoorden over tijd. Spreekwoorden en citaten over bloemen. Oranje spreekwoorden en citaten. Spreekwoorden in beeld plazilla. Spreuken en wijze gezegden hyve hyves hoopvolle. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Top leuke moederdag quotes.

Handboekje van latijnsche spreekwoorden en citaten · dbnl. Citaten spreuken spreekwoorden en gezegden. Top leuke moederdag quotes. Pin een spreuk tattoos on pinterest. Taalkunde s w f margadant citaten aphosimen en. Mijn favoriete duitse spreekwoorden. Nederlandse spreekwoorden gezegden citaten uitdrukkingen. Beste afbeeldingen van citaten en spreekwoorden. Eenzaamheid spreekwoorden en citaten. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Oldekalter jos samenst ad fundum latijnse. Spreuken en citaten over het leven quotes. Beste ideeën over gezegden op pinterest hart van goud. Mooie zinnen en leuke teksten voor hyves twitter facebook. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.