Verbeelding en historie een blad voor de mond is ongezond. Arabisch spreekwoord citaten en quotes. Download afrikaanse spreekwoorden en citaten van goldenstarsapps. Rood spreekwoorden en citaten. Boekjes met citaten spreekwoorden of aforismen dehands be. Handboekje van latijnsche spreekwoorden en citaten · dbnl. Spreekwoorden en citaten over vogels. Ad fundum latijnse spreekwoorden gezegden en citaten en hun. Mijn favoriete duitse spreekwoorden. Spreekwoorden of uitdrukking en citaten politie. Spreekwoorden u browse images about spreekwoorden at instagram imgrum. Lakota sioux verhalen citaten en spreekwoorden dutch edition. Citaten spreekwoorden en gezegden pot van citaten. Boekjes met citaten spreekwoorden of aforismen dehands be. De mooiste citaten over liefdesverdriet relaties psychologie.

Leuke spreekwoorden met geld in de hoofdrol thema geld money. Spreekwoorden en gezegden taaltelefoon be. Spreekwoorden en citaten over wijn. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en gezegden. Boekjes met citaten spreekwoorden of aforismen dehands be. Beste vriend citaten en spreekwoorden over vriendschap holidappy. Zeven keer acht citaat japans spreekwoord afdrukbare wall etsy. Taalquotes die het leren van een taal een boost geven u go. Wat is een druppel de bonte dwaas singapore hoodalonons ml. Citaten. ≥ twintig duizend citaten aphorismen en spreekwoorden. Wijsheden en citaten van albert einstein wijzespreuken. Bol ad fundum j oldekalter boeken. ≥ twintig duizend citaten aphorismen en spreekwoorden. De wereld is in handen van dwazen talmud david c gross.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.