Youp van t hek zingt toch mee met guus meeuwis in parijs. Youp van t hek wat is de vraag onderwerp vermijden. Youp van t hek man vermist — the movie database. Youp van t hek praat openhartig over zijn gezondheid. Beaufort nieuws actie youp. Youp van t hek omdat de nacht dvd allesoverfilm. Masterclass youp van t hek. Extra avond youp in carré koninklijk theater amsterdam. Herman finkers wenst youp van t hek snel herstel toe nu. Youp we hebben een grote bek maar in de praktijk zijn. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote. Youp van t hek wint ‘haagse cabaretprijs wtf tv. Denieuwepanorama gedeelde verbeelding het sterretje van. Youp van t hek voelt zich na ziekenhuisbezoek weer. Youp van t hek wikipedia.

Vis boeken en dergelijke ik schreeuwlelijk. Man over vrouw youp van t hek opzij. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote. Quot licht de nieuwe youp is ouwe. Youp van t hek. Youp van t hek wikipedia. Youp van ‘t hek niet welkom bij vara programma om het. Jeu des boulen met youp van t hek zin. Youp van t hek mokum magazine. Youp van t hek krijgt veer in de reettrofee op het. Youp van t hek licht lees de recensies op theaterstart. Youp van t hek presenteert goois jazz festival in spant. Youp van t hek over z n oudejaarsconference ‘wat is de. De wereld volgens jeroen. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]