Youp van t hek wikipedia. Youp van t hek bij wk hockey noemt niemand scheids. Youp van t hek man vermist — the movie database. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote. Youp van t hek omdat de nacht dvd allesoverfilm. Youp van t hek pictures photos and images for facebook. De wereld volgens jeroen. Youp van t hek praat openhartig over zijn gezondheid. Youp van ‘t hek niet welkom bij vara programma om het. Youp van t hek over z n oudejaarsconference ‘wat is de. Youp van t hek wikipedia. Youp we hebben een grote bek maar in de praktijk zijn. Licht door youp van t hek theaterkrant. Youp van t hek krijgt veer in de reettrofee op het. Youp van t hek het zelfmoordcommando.

Youp van t hek mokum magazine. Denieuwepanorama gedeelde verbeelding het sterretje van. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote. Inspirerende citaten wijsheden quotes en uitspraken over. Youp van t hek fileert ‘gladjakker erland galjaard deel. Youp van t hek. Youp van t hek stopt bij nrc na overname telegraaf. Youp van t hek presenteert goois jazz festival in spant. Youp van t hek wint ‘haagse cabaretprijs wtf tv. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote. Herman finkers wenst youp van t hek snel herstel toe nu. Youp van t hek citaten aforismen citeert de grote. Youp van t hek voelt zich na ziekenhuisbezoek weer. Youp van t hek lot met uitgaven catawiki. Extra avond youp in carré koninklijk theater amsterdam.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.