William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Inspirerend citaten shakespeare love vierkante magneet. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Shakespeare quotes pinterest citaten. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Beste literatuur citaten op pinterest. Hel is leeg shakespeare citaten t shirt spreadshirt. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Shakespeare quote about life inspirational pinterest. William shakespeare citaten pot van. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Michael stern kansas city symphony sullivan sibelius. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Citaten over de lente door william shakespeare stock.

William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Citaten over succes aforismen citeert de grote. William shakespeare quotes about love life friendship. Beste literatuur citaten op pinterest. Après un certain temps quotes pinterest inspiration. Meer dan literatuur citaten op pinterest. Spreuken citaten pot van. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. William shakespeare wat is geduld waard dat niet wordt. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Sticker renard assi en origami. Beste ideeën over shakespeare liefde op pinterest. Top plays of william shakespeare wisdom. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.