Thank you all of just for being here me. Plato quotes greek philosopher quotesgram. Beste ideeën over poëzie lessen op pinterest taal. Library quotes when i couldn t get crab apples used. Quiz was het gtst of shakespeare film televisie. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer quotes. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Have a wonderful new week ahead hugs friends. The world made flesh literary tattoos from bookworms. Achilles quotes image at hippoquotes. Rijk worden is dat citaten pot van. William shakespeare quote “et tu brute werk. Maasvlakte vorig jaar feest van de vrijheid zee. Beste ideeën over goed gezegd op pinterest blij.

Pin by emiley briley on sexual laughs pinterest. Tel je zegeningen dagelijksebroodkruimels wijsheid. En citatkonnässör har ordet motivation.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.