Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten boeken over. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. De leeskring leest ‘nachttrein naar lissabon. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over boek citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten van poeh en zijn vrienden a milne boeken.

Quote van de week tekstbureau ginneken. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over boeken lezen op pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Bol inspirerende business citaten merkloos. Quote van de week tekstbureau ginneken. Marten toonder boeken over. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Vivians vocabulaire de mooiste citaten over lezen en.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.