Citaten uit de bijbel teksten nbv cadeaus kameel. Beste afbeeldingen van collected citaten uit eigen. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. Citaten en wijze woorden uit de islam nederlandse quotes. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over moeder kind citaten op pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Meer dan ideeën over desiderata gedicht op pinterest. Beste ideeën over terugkomen citaten op pinterest. Positieve geplaatste citaten vector illustratie. Beste ideeën over gebed tattoo op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam pinterest. Wij beheersen niet de wereld opvallendste citaten. Citaten en wijze woorden uit de islam nederlandse quotes. Beste ideeën over citaten uit het verleden op.

Beste ideeën over gezond eten citaten op pinterest. Getuigen citaten uit het werk van groen prinsterer. Citaten uit de confessio fraternitatis rc belijdenis van. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Blablablaa places to visit pinterest mooie woorden. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Beste ideeën over songteksten op pinterest. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Beste ideeën over verhuis citaten op pinterest. Beste ideeën over kip citaten op pinterest grappige. Powerpoints rian. Citaten en wijze woorden uit de islam teksten. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]