Afbeeldingsresultaat voor broer thirza van schie tirza. De zestien korte citaten uit in dagelijkse e mails van. Citaten en wijze woorden uit de islam het leven is als. Bloemlezing aquarius evangelie van pentagram boekwinkel. Mooie beschrijving van het werken in de gehandicaptenzorg. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Wat maakt herman van veen toch mooie liedjes. Kijkrijm versjes en van tirza pagina rijmpje. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit leven na kinderkanker interviews van. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Citaten uit leven na kinderkanker interviews van.

Citaten uit het boek dagen. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Nooit te oud om leren waarom dan zo vroeg beginnen. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Gedichten paula hagenaars levens citaten pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Citaten uit leven na kinderkanker interviews van. Citaten uit leven na kinderkanker interviews van. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaten en wijze woorden uit de islam qoran verandert. Beste citaten uit liedjes op pinterest liedjesteksten. Citaten uit leven na kinderkanker interviews van. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.