Epicurus over de dood. Spreuken spirituele teksten. Harry mulisch citaten aforismen citeert de grote. Ghandi citaten. Socrates citaten aforismen citeert de grote gedachten. Epicurus citaten aforismen citeert de grote gedachten. Jacques c bloem citaten aforismen citeert de grote. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Maar dood vallen niet citaten pot van. Beste afbeeldingen over teksten bij overlijden op. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Spirituele citaten voor september dagelijkse gedachten. Wijsheden ontvangen per e mail. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Belcampo citaten aforismen citeert de grote gedachten.

Beste ideeën over bloem citaten op pinterest vintage. Franz kafka citaten aforismen citeert de grote. Sterven spirituele teksten. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Egoistische mensen quotes google zoeken catchy teksten. Bertus aafjes citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Epicurus over de dood. Meer dan ideeën over relatie teksten op pinterest. Verlies moeder mooie gedichten en illustraties. Epicurus over de dood. Dolf brouwers ik was altijd zo bang om dood te gaan dat. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Gedichten paula hagenaars pinterest.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.