De wereld gaat aan journalisten ten onder klean. Will there be a chance of world war in the next. Albert einstein uitvinder relativiteitstheorie. Best images about albert einstein on pinterest. Citaten einstein albert quotes with pictures and. Solitude citaten van albert einstein. Albert einstein sprueche nachdenkliches pinterest. Quot a person who never made mistake tried anything. Yousuf karsh people fotografie portretfotografie en. Meer dan verbeelding citaten op pinterest. Jeff s power point presentation albert einstein citaten. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Barracuda brigade on einstein citater tænk positivt. Einstein geniale citaten over het leven historianet. Citaten albert einstein xalapa persoonlijke.

Citaten van albert einstein citaat logica brengt je a. Albert einstein citaten en biografie van het genie dat. Topic citaten pagina ffi nederlandstalig. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Uitspraken quotes en citaten van albert einstein. Business intelligence ict van hoogweide. Albert einstein quotes citaten. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Albert einstein spreekwoorden en citaten. Citaten albert einstein xalapa persoonlijke. Solitude citaten van albert einstein. Citaten albert einstein jumat schattige ideeën over. De beste citaten quotes spreuken uitspraken. Faktoider albert einstein citeras.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: