Einstein geniale citaten over het leven historianet. Business intelligence ict van hoogweide. De wereld gaat aan journalisten ten onder klean. Evolutie en natuurkunde. Meer dan verbeelding citaten op pinterest. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Solitude citaten van albert einstein. Topic citaten pagina ffi nederlandstalig. Quotes kenniscentrum verrijkend onderwijs. Solitude. Favoriete quotes en citaten none of the above gtaforum. Schattige ideeën over huwelijks humor op pinterest. De beste citaten quotes spreuken uitspraken. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Beste ideeën over doen alsof citaten op pinterest.

Albert einstein sprueche nachdenkliches pinterest. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Tokoh dunia yang berhasil sukses setelah alami banyak. Albert einstein quotes citaten. Uitspraken quotes en citaten van albert einstein. Albert einstein citaten aforismen citeert de grote. Solitude citaten van albert einstein. Albert einstein citaten pot van. Albert einstein uitvinder relativiteitstheorie. Beste afbeeldingen van quotes beroemde citaten. Om oliviamunn twitter. Jeff s power point presentation albert einstein citaten. De zogenoemde tip s van dag. Beste ideeën over intelligente citaten op pinterest.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)