Dankjewel jabbertje pinterest spreuken teksten en. Best images about spreuken citaten loesje on. A betekenis lente quotes pinterest pasen teksten. Haantjes gedrag mooie teksten pinterest spreuken. Vaderdag spreuken pinterest moederdag en vader. Beste ideeën over chocolade citaten op pinterest. Hand geschreven het van letters voorzien pasen geplaatste. Beste afbeeldingen van spreuken citaten wijsheden. Dikke knuffel gedichten pinterest teksten. Best images about posters citaten quotes on. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Hallo pasen motiverende citaten zoete leuke inspiratie. Goede vrijdag stille zaterdag pasen christelijke. Beste ideeën over vogel citaten op pinterest vleugel. Meer dan bijbel geschrift citaten op pinterest.

Loesje quotes pinterest pasen spreuken. Vector set hand belettering met zomer motiverende zinnen. Loesje over vasten spreuken en citaten pinterest. Citaten en uitspraken van de online modules spirituele. Best images about posters citaten quotes on. Vandaag is het lente geniet mooie teksten pinterest. Spirituele citaten voor april dagelijkse gedachten uit. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over kip tekens op pinterest kippenhok. Pasen ja duh eieren leeftijd oud zoeken humor.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: