Alles wat meerwaarde toevoegt aan je leven groeit hét. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Rumag citaten spreuken en teksten. Quot doe de dingen in het leven op manier dat goed. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Citaten voor whatsapp beste afbeeldingen van aanmoediging. Teksten leven quotes of the day. Citaten voor facebook mooie en inspirerende spreuken. Gelukkig zijn moet je durven rosalinda weel ideeën. Citaten appevent als je voor apps bent. Spreuk ik ben niet perfecd wat is daar mis mee hét. Citaten voor whatsapp beste afbeeldingen van aanmoediging. Afbeeldingen teksten whatsapp quotes of the day. Liefde spreuken citaten groeten voor elke gelegenheid.

Jij bent de liefste leuke teksten pinterest. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Whatsapp grapjes google zoeken dingen. Rumag pinterest teksten spreuken en citaten. Liefde spreuken citaten groeten voor elke. Leuke teksten citaten pinterest spreuken en. Whatsapp gesprekken cartoons pinterest funny texts. Citaten voor whatsapp beste afbeeldingen van aanmoediging. Citaten en motivatie voor mannen dailybase een. Beste ideeën over maandag citaten op pinterest happy. Citaten pasen whatsapp beste ideeën over spaanse. Beste afbeeldingen over vrouwen wijsheden humor op. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Pin van conny scholte op pinterest teksten. Spreuk het samenspel van donker en licht onthult.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.