Teixeira de pascoaes toekomst is dageraad van het. De toekomst ziet citaten pot van. Kamagurka citaten aforismen citeert de grote gedachten. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Anton van duinkerken citaten aforismen citeert de grote. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. De toekomst ziet citaten pot van. Tryon edwards citaten aforismen citeert de grote. Spreuken spirituele teksten. Meer dan nieuwe citaten op pinterest tagalog. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden heden toekomst. Bertus aafjes citaten aforismen citeert de grote. Marcus aurelius citaten pagina pot. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote.

Beste citaten uit het verleden op pinterest. Toekomst treffende citaten van puriteinen boekhandel en. Over toekomst joanika advaita vedanta non dualiteit. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote. De toekomst en citaten pagina pot van. De toekomst en citaten pagina pot van. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote. Denis diderot het heden is zwanger van de toekomst. Tussen verleden en toekomst ligt één punt dat werkelijk. Beste ideeën over geloof op pinterest geloofcitaten.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.