Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Als je te vroeg klaarkomt moet wat later beginnen en. Beste ideeën over kinderboeken op pinterest kinderen. Vivians vocabulaire de mooiste citaten over lezen en. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Bol citaten van poeh en zijn vrienden a milne. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Bol inspirerende business citaten merkloos. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken.

Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Best citaten over boeken images on pinterest library. Beste ideeën over citaten lezen alleen op pinterest. Marten toonder boeken over. Quote van de week ik haat boeken tekstbureau ginneken. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Twintigduizend citaten door s w f margadant gebonden. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Bol citaten aforismen cees buddingh.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.