Tot in je ouderdom blijf ik dezelfde tot in je grijsheid zal ik. Leeftijd is maar een getal teksten citaten wijze woorden. Karl marx citaten uitspraken en quotes. Meer ik van citaten citaten pot van citaten. René descartes citaten en quotes. Zoek de wijsheid van de ouderdom maar bekijk de wereld met de. Grappige quotes over liefde seks en relaties de citaten die. Solitude citaten over verjaardag. Een artikel over de ouderdom van de aarde hoe oud is de aarde nu. Solitude citaten over dood. Educatie gerichte citaten om wat van te leren. Leeftijd citaten en wijsheden citaten. De ontvangen wijsheid citaten citaten pagina pot van. Spreuken en citaten en spreuken over de dood spirituele teksten. De ontvangen wijsheid citaten citaten pagina pot van.

Ouderdom citaten en wijsheden citaten. Seneca citaten en wijsheden citaten. Ouderdom citaten en wijsheden citaten pagina. Leeftijd citaten en wijsheden citaten. De gebreken van de ouderdom hebben ook diens stramheid terwijl. Aforismen oneliners spreuken en citaten van arthur schopenhauer. Kromme wegen citaten citaten pot van citaten. Man citaten citaten pagina pot van citaten. Beste afbeeldingen van ouderdom. Leeftijd citaten en wijsheden citaten. Arthur schopenhauer citaten aforismen citeert de grote. Is een onmogelijkheid tot citaten citaten pot van citaten. Leeftijd citaten en wijsheden citaten. Schoonheid citaten en wijsheden citaten. Citaten over de jaarwisseling u spreuken over oud en nieuw.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.