Beste ideeën over het verliezen van vriendschap. De mooiste spreuken over vriendschap hét. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Wijsheid wanneer je praat herhaal alleen wat al. Leraren openen de deur maar je moet zelf naar binnen gaan. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Citaten vriendschap plazilla. Echte vriendschap citaten op pinterest. Desiderius erasmus citaten aforismen citeert de grote. Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Foto gedichten in beeld. Beste ideeën over honden gedichten op pinterest. Spreuken engels google zoeken mooie teksten. Beste ideeën over echte vriend citaten op pinterest.

Citaten over vriendschap aforismen citeert de grote. Quotes over vriendschap. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Na een woedeaanval snel weer vrede met elkaar is echte. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Valentijn spreuken met grappige mooie gezegden voor. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Arthur japin citaten aforismen citeert de grote. Arabisch nu مـعـهــد الـعـربـيـة الآن wijsheden. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Beste motiverende citaten op pinterest motivatie. Spreuk vriendschap is één ziel in twee lichamen. Beste echte vriendschap citaten op pinterest.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.