Jorge luis borges een vriendschap tussen twee mannen is. Citaten over vriendschap aforismen citeert de grote. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. Positieve spreuken over wandelen onze favoriete. Mooie spreuk over vriendshap. Stilte spirituele teksten. Echte vriendschap citaten op pinterest. Verdriet vriendschap pinterest teksten gedichten en. Beste ideeën over bruiloft gedichten op pinterest. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Quote vriendschap vergroot het geluk en vermindert. Vriendschap in woord en beeld quotes vriendenboeken. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Quotes over vriendschap.

Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. De kracht van lieve zinnetjes of woordjes datingsite. Citaat spreuk je hebt niemand nodig om uit te leggen. Echte vriendschap real friendship teksten. Citaten over vriendschap aforismen citeert de grote. Beste echte vriendschap citaten op pinterest. Valentijn spreuken met grappige mooie gezegden voor. Nederlandse quotes vriendschap wattpad. Wijsheid liefde en vriendschap kom je niet op de beurs. Arabisch nu مـعـهــد الـعـربـيـة الآن wijsheden. Citaten vriendschap plazilla. De kunst van het weten is wat te negeren hét. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.