Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over ouder worden op pinterest. Beste ideeën over trotse citaten op pinterest. Beste ideeën over trotse citaten op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Solitude citaten over veranderen. Ideeën over vrouwen macht op pinterest power girl. Beste ideeën over citaten op canvas pinterest. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over trotse citaten op pinterest. Citaten over vrede en wereldburgerschap.

Citaten over loslaten. Meer dan gezegden over het leven op pinterest. Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Beste ideeën over ouder worden op pinterest. Spreuken spirituele teksten. Besef citaten pot van. Bol citaten over het huwelijk gerd de ley. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Ideeën over vrouwen macht op pinterest power girl. Men onrechtvaardig beschuldigd citaten. Mooie spreuken pinterest. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over trotse citaten op pinterest. Dikke knuffel gedichten pinterest teksten.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.