Beste afbeeldingen van tekst enzo citaten beroemde. Citate celebre despre aparențe. Beste ideeën over poëziecitaten op pinterest atticus. Beste afbeeldingen over moed courage op pinterest. Meer dan motiverende citaten op pinterest. Citate ernest miller hemingway. Citate celebre cugetari aforisme despre viata. The hard part about writing a novel is quotes authors. Beste ideeën over leraar citaten op pinterest. Citate hemingway borcanul cu. Citate povestire borcanul cu. Tu c t de mult iubești citat richard wurmbrand. Doodgaan citaten pot van. Beste ideeën over drank citaten op pinterest drinken. Beste afbeeldingen van motivational quotes.

Incompatibilitate citat de ernest hemingway. Citate hemingway borcanul cu. Beste ideeën over leraar citaten op pinterest. Citat celebru ernest hemingway. Beste ideeën over yoga inspirerende citaten op. Beste ideeën over poe citaten op pinterest poëtische. Ce ne lipsește citat de ernest hemingway. A way with words of ernest hemingway s greatest quotes. Ernest hemingway quote blandat pinterest inspiration. Beste ideeën over drank citaten op pinterest drinken. Beste ideeën over drank citaten op pinterest drinken. Beste ideeën over rechterhersenhelft op pinterest. Pin van ebony mcglone op exactlyy pinterest. Beste ideeën over drank citaten op pinterest drinken. Peste dintre cele mai bune despre citate.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.