Victor hugo 1802 1885 franse schrijver en dichter. Gerard reve wikipedia. Citaten nrc. Jules deelder citaten en quotes. Godfried bomans citaten en wijsheden citaten.net. Inspirerende citaten wijsheden quotes en uitspraken over leiderschap. De beste quotes van jan wolkers. Zomergasten 2015: de gasten in citaten trouw. Simon vinkenoog 1928 2008 de oudste hippie van nederland. Bol.com de proefkolonie wil schackmann 9789045036335 boeken. Gerrit komrij citaten aforismen citeert de grote gedachten. 44 quotes uit jaarboeken die een giecheltje waardig zijn. Schrijver promoot boek met quote uit niet bestaande recensie show. Dertien onsterfelijke citaten historianet.nl. Citaten versjes plazilla.com.

Harry mulisch 50 citaten quotes spreuken uitspraken en wijsheden. Mano bouzamour 27 de omstreden schrijver van bestsellerboy. Citaat vincent van gogh in de schijnwerpers in dedemsvaart de toren. Citaten.net citaten en wijsheden in de categorie nederlanse schrijvers. Vijf indrukwekkende citaten van michel foucault u2014 verken je geest. Sterke quotes om single vrouwen kracht te geven plekk singles magazine. Citaten.net citaten en wijsheden in de categorie nederlanse schrijvers. De 25 beste afbeelding van nederlandse quotes uit 2017 grappige. Desiderius erasmus citaten en quotes. Harry mulisch citaten en quotes. Citaat vincent van gogh in de schijnwerpers in dedemsvaart. Multatuli citaten en wijsheden citaten.net. Herman brusselmans wikipedia. Citaten.net citaten en wijsheden in de categorie nederlanse schrijvers. Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.