Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Beste afbeeldingen van mijn spirituele gedichten. Begrip tonen fijn om te lezen pinterest. Datgene wat niet lukt is meestal iets nu losgelaten. Ik mareiki ॐ. Mindfulness mooie teksten pinterest. Latijnse woorden spreuken uitspraken citaten en. Citaten powerpoint presentaties maddy. Wijze spreuken gezegden en citaten maar zeker. Spreuken en gezegden vaderdag grappige citaten vadertjesdag. Vriendschap de beste citaten quotes spreuken. Mooie spirituele spreuken plaatjes spiritualiteit. Spirituele teksten quotes of the day. Plaatjes spreuken quotes memes mooie en wijze. Wijsheid aarzel niet iemand vandaag nog te vertellen dat.

Thich nhat hanh lach haal adem en neem de tijd hét. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Klim de berg zo dat je wereld kan zien niet omdat. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Wijsheden mahatma gandhi. Spirituele spreuken en citaten teksten. Inspirerende spreuken met muziek youtube. Wijsheid u. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Mooie en inspirerende spreuken uitgezocht door wendy uit. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Spirituele spreuken en citaten teksten. Spreuken en gezegden ppsvava.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.