Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Spreuk over respect is voor degene die het. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Solitude citaten over hoop en vertrouwen. Spreuken de nederlandse taal zit vol met leuke. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Spreuken en wijze gezegden hyve hyves quotes. Images about spreuken en gezegden on pinterest. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Mahatma gandhi de beste citaten quotes spreuken. Ik mareiki ॐ.

Beste ideeën over familie gezegden op pinterest. Wijsheden mahatma gandhi. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest. Mooie spreuken en citaten meer. Wijze spreuken geluk pp aboriginaltourismontario. Spreuken en gezegden vaderdag grappige citaten vadertjesdag. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Beste afbeeldingen over spreuken gedichten gezegden. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Spreuk ik ben niet perfecd wat is daar mis mee. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Seniorennet voor mensen met levenservaring en levenswijsheid. Citaten en gezegden boek bookspot. Beste ideeën over uil citaten alleen op pinterest.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.