Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Citaten en wijze woorden uit de islam angst voor dood. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Meer dan ontspannen citaten op pinterest. Geloof hoop liefde is licht angst donker. Meer dan nieuwsgierigheid citaten op pinterest. Beste ideeën over angst citaten op pinterest stoppen. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Beste engelse citaten op pinterest over lezen. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Angst gevoelens and citaten on pinterest. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Beste ideeën over angst citaten op pinterest denken. Images about tuimeltekst op pinterest citaten. Beste citaten over hoop op pinterest levensmotto.

Beste ideeën over angst citaten op pinterest pijn. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Beste ideeën over angst citaten op pinterest. Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Citaten over angst aforismen citeert de grote. Citaten van osho over angst. Top gedicht ouder worden toon hermans mk belbin. Beste ideeën over angst citaten op pinterest stoppen. Over het ontstaan van angst en joanika advaita.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.