Vroeger citaten citaten pot van citaten. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Mij in citaten citaten pot van citaten. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Hans wiegel citaten en quotes. Joop den uyl wikipedia. Bob den uyl bi bli ografie. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Joop den uyl citaten aforismen citeert de grote gedachten. Joop den uyl wikipedia. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Risico citaten citaten pot van citaten. Joop den uyl citaten en wijsheden citaten. Wim kok minister president van de paarse kabinetten.

Spelen spreekwoorden en citaten. Faith hines tijdens een economische crisis escaleert de verkoop. Joop den uyl citaten aforismen citeert de grote gedachten. Joop den uyl waar visie ontbreekt komt het volk om. Dik verkuil de gedrevene joop den uyl biografie recensie en informatie. Pvda u joop den uyl hield nationalisatie gronings gas tegen. Kabinet van agt den uyl. Joop den uyl citaten en wijsheden citaten. Citaat joop den uyl pvda e j bron. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Joop den uyl het zal nooit meer worden zoals vroeger. Joop den uyl ik verwacht geen relletjes relletjes komen altijd. Joop den uyl citaten citaten pagina pot van citaten. Visie ontbreekt citaten citaten pot van citaten. Joop den uyl citaten en wijsheden citaten.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.