Spreuk zelfkennis is het begin van de wijsheid. Spreuk optimisme gaat over het zien van mogelijkheden. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Citaat liefhebben is het leggen van ons geluk in. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Wijsheid succes wordt bepaald hoe je met teleurstellingen. Plaatjes spreuken quotes memes mooie en wijze. Wijsheid van boeddha over acceptatie en geluk hét. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Liefdes wijsheden. Wijsheden ontvangen per e mail. Het is goed om een realistische overweging te maken over. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto.

Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Eindeloze liefde is eeuwig geluk. Spreuken liefde familie paulaclaudiakeren web. Ware liefde is teksten pinterest en. Begrip tonen fijn om te lezen pinterest. Spreuk kon je geluk maar cadeau geven hét. Wijsheden mahatma gandhi. Spirituele spreuken en citaten teksten. Boeddha wijsheden. De beste quotes die je hoop geven hét zingevingsplatform. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. Bol quotes citaten wijsheden en spreuken. Beste afbeeldingen van spreuken citaten en teksten. Wijsheid stop met vasthouden wat pijn doet reik uit. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.