Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Chronisch ziek ziekte van bechterew pinterest leven. De ouderdom op zichzelf is een ziekte pot van citaten. Heraclitus religie is een ziekte maar nobele. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste ideeën over gebroken hart op pinterest citaten. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Zeer leef je leven fz belbin. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest.

Citaten over mislukking aforismen citeert de grote. Afbeeldingsresultaat voor gedichten kanker citaten en. Chronisch ziek fibromyalgia other chronic pain. Zwijgen over ziekte hillary desastreus de nieuwe realist. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Beste ideeën over kanker citaten op pinterest. Beste ideeën over positief blijven op pinterest. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Citaten over chronisch ziek zijn hét zingevingsplatform.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.