Beste ideeën over gebroken hart op pinterest citaten. Gedichten paula hagenaars mijn fotogedichten pinterest. Zeer leef je leven fz belbin. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Beste ideeën over kanker citaten op pinterest. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Chronisch ziek ziekte van bechterew pinterest leven. Afbeeldingsresultaat voor gedichten kanker citaten en. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Citaten over mislukking aforismen citeert de grote. Heraclitus religie is een ziekte maar nobele. Beste ideeën over positief blijven op pinterest. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten.

De ouderdom op zichzelf is een ziekte pot van citaten. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Zwijgen over ziekte hillary desastreus de nieuwe realist. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Chronisch ziek fibromyalgia other chronic pain. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Citaten over chronisch ziek zijn hét zingevingsplatform.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)