Vijf citaten over het lijden van epictetus verken je geest. Inspirerende impro citaten impro. De tien beste citaten van jarige brusselmans de standaard. Citaten van beethoven over muziek en het leven. Pianissimo spelen is het moeilijkste u anneleen lenaerts. Quotes creativiteit verzameling prachtige quotes over creativiteit. Augustus is puttmaand bij golf quotes over het putten u golf. Hugo claus overspel is iets wat je over moet spelen omdat het. Pianissimo spelen is het moeilijkste u anneleen lenaerts. Citaten van of quotes van albert einstein gevleugelde woorden onu. Inspirerende quotes over leiderschap nl mobbybusiness. Citaten van aldous huxley over het leven verken je geest. Cadeau spreuken citaten quotes heel persoonlijkallespersoonlijk. Jacques yves cousteau citaten en wijsheden citaten. Kom we spelen hou je bek jij begint funny quotes teksten.

Spreuken citaten en quotes over spel en spelen. Beste afbeeldingen van spel en spelen in spreuken citaten en. Citaten en spreuken over duivel. Citaten over spelen aforismen citeert de grote. Mooie quotes over vriendschap mynd nu. Inspirerende citaten van nelson mandela trouw. Citaten over liefde. Citaten over spelen aforismen citeert de grote. Spreekwoorden en citaten quoteproverbs. Spreuken over balans hét zingevingsplatform met wijsheden. Beste muziek quotes muziek citaten engels muziek quotes. Citaten over de politiek van politieke leiders toponderzoek. Quotes creativiteit verzameling prachtige quotes over creativiteit. Citaten over macht aforismen citeert de grote. Eigen leed citaten citaten pot van citaten.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.