Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Quotes voor een positief zelfbeeld project. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste citaten op canvas pinterest kunst. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Tekstbord zwangerschap leuke teksten pinterest baby. Beste ideeën over ouderschap op pinterest opvoedtips. Quote niets was mogelijk totdat iemand het deed hét. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Citaten voor zoon moeder beautiful quotes en andere leuke. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Hoogmoed. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Gewoon jip gedichten kaarten posters stationery.

Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over laatste schooljaar citaten op. Liefde spreuken citaten en wijsheden. Wijsheden spreuken tegeltjes maker. Beste ideeën over moeder kind citaten op pinterest. Bol tegeltje met spreuk tegeltjeswijsheid de. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Gelukkig zijn moet je durven rosalinda weel ideeën. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Ukgr suriname misschien kan dit iemand helpen. Klim de berg zo dat je wereld kan zien niet omdat.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.