Citaten en spreuken over kunst. De tien beste quotes van muhammad ali nieuws hln. De 10 beste quotes over kunst door kunstenaars theartcouch.be. Pin by germaine berkeveld on spreuken citaten over geluk native. 11 citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Al millennia maken mensen er kunst mee: dode dieren u2013 zoals deze rat. Inspirerende quotes van artiesten cultuurmarketing. Citaten en spreuken over kunst. 10 leerzame quotes cultuurmarketing. Luster. 7 geniale citaten van george bernard shaw. Hoe meer marx hoe beter trouw. Citaten uitlening.nl. Terug naar nul u2013 de groene amsterdammer. 6 favoriete kunstenaars van kardinaal danneels kerknet.

Het populisme en de kunst egbert dommerings kunstblog. De 223 beste afbeelding van inspiratie wijsheden & quotes uit 2018. Ontwerpen van letters met een citaat over liefde voor dag van de. 10 leerzame quotes cultuurmarketing. Kunst citaten en wijsheden citaten.net. Hoe de kunstenaars van de ploeg groningen ontgonnen trouw. Citaat op straat standaard boekhandel. Artikel kunst en hergebruik: hoe zit het met auteursrecht. De 50 meest inspirerende reiscitaten aller tijden. Het zelfvernietigende meisje van banksy: kunst of niet? de morgen. Kunst cultuur & historie u2013 wijkdeal de wijert. Inspirerende quotes over italië u2013 sogno italiano. De 223 beste afbeelding van inspiratie wijsheden & quotes uit 2018. Wim delvoye verlaat belgië: u201cals ik voor de keuze word gesteld wil. De na ijver voorbij u2013 de groene amsterdammer.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.