Empathie je kunt niet leven in de illusie dat we niet diep met. Stadsmonniken citaten stadsmonniken. Harry mulisch citaten en wijsheden citaten. Scoop markante citaten van de voorbije week de standaard. De aanslag van de zwarte hand nrc. Echt gebeurd is geen excuus u de groene amsterdammer. Celebrity vaders hartverscheurende citaten over het vaderschap. Gemoedsrust citaten en wijsheden citaten. De mooiste citaten van eberhard van der laan het parool. Citaten deze week nrc. Philipp blom de duizelingwekkende jaren europa. Citaten over taal aforismen citeert de grote. Isabel allende in opvallende citaten sterke vrouwen zijn geen. Leuk en toch citaten citaten pot van citaten. Harry mulisch citaten en wijsheden citaten.

Citaten over kerk aforismen citeert de grote. Marc callewaert citaten aforismen citeert de grote gedachten. Dode en gewonden bij aanslag op synagoge californië nos. De mooiste citaten van eberhard van der laan het parool. De mooiste citaten van eberhard van der laan het parool. De erfenis van de aanslag. Uit het oeuvre van harry mulisch valt eindeloos veel te halen nrc. Twee noodlotsverhalen de reactor. Geronimo door leon de winter zeker weten goed boekverslag. Hoe de vrouw die don t look back in anger zong in manchester. Tachtig jaar later russische bom bom aanslag op de coolsingel. Pin by margo goolkate on mooie teksten citaten teksten. Bol het voorbestemde toeval harry mulisch. Isabel allende in opvallende citaten sterke vrouwen zijn geen. De nederlandse quote canon gevleugde citaten elsevier weekblad.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.