Citate artă despre autori și artiști. Cele mai cunoscute citate de franz kafka news mix. Citate celebre octavian paler de macratusca. Trilulilu cultura arta citate car interior design. Citate celebre de balan dumitru. Citate despre fotografie. Citate celebre de balan dumitru. Citate celebre steve jobs despre zbor de macratusca. Citate celebre imagini trilulilu. Citate celebre de balan dumitru. Incredere citate celebre aforisme cugetari si maxime. Citate celebre din lumea designului linii de ghidaj. Citate celebre de balan dumitru. Citate fotografie îngălbenită borcanul cu. Citate celebre imagini trilulilu.

Citate celebre de balan dumitru. Citate despre fotografie. Frumusețea care dăiunie citat de leonardo da vinci. Citate celebre de balan dumitru. Citate celebre de balan dumitru. Citate celebre johann wolfgang von goethe despre. Citate celebre lucian blaga despre profunzime imagini. Știință sau artă citat de samuel butler. Citate celebre de balan dumitru. Citate de grigore vieru. Citate despre fotografie. Citate celebre de balan dumitru. Citate celebre friedrich nietzche despre incredere de. Pin adăugat de nguyễn thiên băng hàn pe aethestetic purple. Citate celebre nicolae titulescu despre calauzire de.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.