Vandaag is het lente geniet mooie teksten pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. A betekenis lente quotes pinterest pasen teksten. Beste ideeën over kip tekens op pinterest kippenhok. De lente is hier lekker naar buiten quote en design. Loesje over vasten spreuken en citaten pinterest. Beste afbeeldingen van spreuken citaten wijsheden. Beste ideeën over grappige schoonmaak citaten op. Meer dan bijbel geschrift citaten op pinterest. Best images about spreuken citaten loesje on. Hallo pasen motiverende citaten zoete leuke inspiratie. Haantjes gedrag mooie teksten pinterest spreuken. Facebook interactie is een eitje met deze tips. Dikke knuffel gedichten pinterest teksten. Citaten en uitspraken van de online modules spirituele.

Whahahaha spreuken pinterest teksten en. Loesje quotes pinterest pasen spreuken. Goede vrijdag stille zaterdag pasen christelijke. Best images about posters citaten quotes on. Hand geschreven het van letters voorzien pasen geplaatste. Spirituele citaten voor april dagelijkse gedachten uit. Best images about posters citaten quotes on. Bij mij is het elke dag pasen quotes i like pinterest. Vaderdag spreuken pinterest moederdag en vader. Beste ideeën over grappige chocolade citaten op.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: